Afbeelding AvalonAfbeelding AvalonAfbeelding Avalon

Opdrachtgever: B&R Development
Locatie: Henri Lebbestraat 5-9 te Waregem
Bedrag uitvoering: +/- €7.300.000
Oppervlakte: 8.100m²
Start der werken: 01/08/2007
Ingebruikname: Juni 2012

Beschrijving van het project

Het vormde een uitdaging voor B&R Development om op de hoek van de Henri Lebbestraat met de Expressweg in Waregem een aangenaam architecturaal en vrijstaand gebouwencomplex in te planten, bestaande uit 40 woonunits en een ondergrondse parking.

De extra-aandacht voor akoestisch en thermisch comfort en een zuinige energiebalans leidden bij het AVALON bouwproject tot een op de spits gedreven creatieve samenwerking tussen bouwpartners en architect. Het gebruik van geometrische vormen, sobere materialen en nieuwe technieken werkten zowel prijsbeheersing als een esthetische en duurzame productie in de hand. De berekende uitsparingen in het gebouw zijn het resultaat van een studie naar de maximale licht- en zoninval in de woonunits. Zij garanderen dat aangenaam dag- en zonlicht tot in het diepste van het gebouw kan invallen. Bovendien verzachten zij het monolithische en massieve karakter van het gebouw en laten het zo aansluiten op de meer kleinschalige vormgeving van het verdere straatbeeld.

Avalon is een groene plek in het centrum van Waregem. Er werd dan ook gestreefd om het bestaande groen zoveel mogelijk te bewaren door een aantal bestaande bomen te vrijwaren en bijkomend groen aan te planten. Het groen dat werd ingebracht is zoveel mogelijk groenblijvend, jaarrond groen.

Dit project werd gerealiseerd in bouwteam met de onderstaande partijen:
Coördinator : B&R Development
- Aannemer / Bouwheer : Hooyberghs NV
- Architect : Frank Delmulle architecten
Studiebureau : Putman bvba

Het team van B&R Development heeft zijn ruime en specialistische ervaring binnen dit project aangeleverd en omgezet in een vlotte coördinatie tussen de ontwerpteams in onderlinge samenwerking met de aannemer.