181216_Reigersbos_©MVanhoutteghem-28
Halewijnlaan

Opdrachtgever

Woonhaven Antwerpen

Architect

PULS Architecten

Uitvoerend bedrijf

Hooyberghs

Budget

+/- 7.300.000 EURO

Locatie

Halewijnlaan 80 te Antwerpen

Het was een uitdaging om, in onderling overleg met de VMSW en Woonhaven Antwerpen, op deze grond de CBO-procedure ter harte te nemen. Dit project betreft de ontwikkeling van 50 nieuwbouw sociale appartementen en ondergrondse parkeergarage gelegen langsheen de Halewijnlaan en grenzend aan het Reigersbos. 

Op de locatie van één groot kantoorgebouw werden twee kleinere entiteiten, een kubus en een balk, opgericht. Deze opstelling genereert een boeiende sequentie van plekken tussen en langs voornoemde volumes, voorplein, binnenstraat en binnenplaats in relatie met het achterliggende bos

Alle raamopeningen en verdiepingslagen worden gekaderd tussen horizontale banden van verticaal gevelmetselwerk. De tegenover elkaar liggende gevels van de bouwblokken werden uitgevoerd in wit gevelmetselwerk. Deze materiaalkeuze accentueert de buitenruimte en het spanningsveld tussen de twee volumes. De weloverwogen variaties in de repetitie van de drie raamtypes en de stalen balkons, het toepassen van verschillende metselverbanden en de kleurkeuzes der materialen geven subtiel spel

Dit project werd gerealiseerd in bouwteam met onderstaande partijen: 
- Coördinator : B&R Development 
- Aannemer : Hooyberghs
- Architect : PULS Architecten
- Studiebureau : Ingenieursbureau Jan Van Aelst 

De kennis en ervaring van B&R Development bij  de diverse CBO-opdrachten heeft voor een vlot verloop van het dossier gezorgd. De coördinatie tussen de verschillende partijen aan de tafel werd zeer gewaardeerd.  Het systeem van kwaliteitsborging werd door alle teamleden onderschreven.